ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ ΠΥΛΟΤΗΣ

Μόνωση πυλωτής
Στις νεόδμητες κατοικίες χρησιμοποιούνται πλέον τεχνικές ενεργειακών προδιαγραφών, όπως εγκατάσταση θερμομονωτικών πλαισίων κουφωμάτων, υψηλής αντοχής στις καιρικές συνθήκες, φυσικό αέριο, καυστήρες ταχύτερης απόδοσης αλλά χαμηλότερης κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και μόνωση ταράτσας για διατήρηση δροσιάς το καλοκαίρι και ζέστης τον χειμώνα. Αναφέρομαι στη μόνωση της πυλωτής, που είναι συνήθως ανύπαρκτη ή τουλάχιστον ανεπαρκής. Στα διαμερίσματα του 1ου ορόφου παρατηρούνται μεγάλες απώλειες ενέργειας και θερμότητας, καθώς είναι σχεδόν ανέφικτο να διατηρηθεί μια ικανοποιητικά ζεστή ή έστω ανεκτή θερμοκρασία στους χώρους χωρίς να είναι όλη μέρα αναμμένο το καλοριφέρ. Οι σωληνώσεις του που περνούν μέσα από το πάτωμα αδυνατούν να συγκρατήσουν τη θερμότητα για ώρα καθώς ψύχονται αμέσως μόλις έρθουν σε επαφή με τον παγωμένο αέρα της πυλωτής. Κατ’ αυτόν τον τρόπο ο ένοικος δεν αισθάνεται θερμικά ποτέ άνετα μια και κρυώνει κυρίως από τα πόδια.
Επιπροσθέτως ένας σοβαρός κίνδυνος που υπάρχει εξαιτίας της μη μονωμένης πυλωτής είναι η συμπύκνωση των υδρατμών που παρουσιάζουν ανοδική πορεία προς το διαμέρισμα και οι οποίοι μπορούν να πάρουν ακραία μορφή, αυτή της μούχλας και της δυσοσμίας μέσα στις ντουλάπες. Αυτού του είδους η μούχλα δύσκολα αντιμετωπίζεται και εξαφανίζεται τελείως, όσο δραστικά υλικά και αν χρησιμοποιήσει κάποιος, γιατί οι εστίες ανάπτυξής της συνεχώς μεταβάλλονται.
Τα συσσωρευμένα νερά πάνω στο πάτωμα, κυρίως όμως στην περίμετρο του σπιτιού, από τους συμπυκνωμένους υδρατμούς είναι το τελικό στάδιο του προβλήματος για να ανησυχήσει έντονα ο ένοικος του διαμερίσματος και να αποφασίσει χωρίς δεύτερη σκέψη τη μόνωση της πυλωτής. Αντιμετωπίζοντας λοιπόν για αρκετά χρόνια όλα τα παραπάνω προβλήματα με διάφορες «λύσεις της στιγμής», οι οποίες μόνο απώλειες χρημάτων προκαλούν.
Εξετάζοντας τον χώρο με τα υποστυλώματα της πολυκατοικίας, μέσα και έξω από αυτή, ο τεχνικός μας πρότεινε ανεπιφύλακτα τη λύση της ακριβότερης μεν, και καλύτερης δε διογκωμένης πολυστερίνης πάχους 5 εκατοστών NEOPOR EPS 80
Η κατασκευή ή η ανακαίνηση του σπιτιού μας αποτελεί κοινή επιδίωξη και είναι ένα από τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή. Παρόλα αυτά, όταν έρχεται η στιγμή να επιλέξουμε τα υλικά κατασκευής, είναι σημαντικό να βρούμε τις πλέον κατάλληλες λύσεις. Αυτό βρίσκει εφαρμογή ιδιαίτερα στην επιλογή των θερμομονωτικών υλικών, καθώς αυτά είναι που προστατεύουν το σπίτι από το κρύο και τη ζέστη καθώς επίσης παίζουν σημαντικό ρόλο και όσον αφορά στην εξοικονόμηση
Η κατασκευή ή η ανακαίνηση του σπιτιού μας αποτελεί κοινή επιδίωξη και είναι ένα από τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή. Παρόλα αυτά, όταν έρχεται η στιγμή να επιλέξουμε τα υλικά κατασκευής, είναι σημαντικό να βρούμε τις πλέον κατάλληλες λύσεις. Αυτό βρίσκει εφαρμογή ιδιαίτερα στην επιλογή των θερμομονωτικών υλικών, καθώς αυτά είναι που προστατεύουν το σπίτι από το κρύο και τη ζέστη καθώς επίσης παίζουν σημαντικό ρόλο και όσον αφορά στην εξοικονόμηση χρημάτων. Επιπροσθέτως τα υλικά αυτά πρέπει να είναι ασφαλή για την υγεία και δεν πρέπει να προκαλούν περιβαλλοντική μόλυνση.

Το Neopor® ,προϊόν έρευνας και καινοτομίας της BASF είναι ένα υλικό που συντίθεται από μικρά μαύρα σφαιρίδια πολυστυρενίου (eps) με προσθήκη γραφίτη, περιέχοντας μέσα διόγκωσης, από τα οποία μετά από επεξεργασία προκύπτουν τα θερμομονωτικά υλικά, κατάλληλα για πλήθος εφαρμογών.
Τα μαύρα αυτά σφαιρίδια επεξεργάζονται σε γκρι-ασημί blocks τα οποία κόβονται σε πλάκες διαφορετικών παχών, προσφέροντας έως και 20% καλύτερη θερμομονωτική απόδοση σε σχέση με τα συμβατικά υλικά διογκωμένης πολυστερίνης.

Τα άριστα αποτελέσματα του Neopor® προσφέρουν σε μηχανικούς και κατασκευαστές σημαντικά πλεονεκτήματα στην πρακτική δόμησης. Το Neopor® απορροφά και ακτινοβολεί την υπέρυθρη ακτινοβολία μειώνοντας δραστικά τη θερμική αγωγιμότητα και συνεπακόλουθα τις θερμικές ροές.

Πιο αναλυτικά, όσον αφορά στο συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας, τα αποτελέσματα που μπορούν να επιτευχθούν με Neopor® παρουσιάζονται στο διάγραμμα δεξιά. Είναι φανερό ότι για την ίδια πυκνότητα υλικού οδηγούμαστε σε χαμηλότερο συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας ή, υπό άλλη οπτική, οτι με το Neopor® πετυχαίνουμε τον ίδιο συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας σε μικρότερες πυκνότητες.
Έτσι για παράδειγμα τα θερμομονωτικά προϊόντα από Neopor® με πυκνότητα 15kg/m3πετυχαίνουν μια θερμική αγωγιμότητα (λ) 0,031 W/m*K, ενώ συγκρινόμενα με το συμβατικό eps στην ίδια πυκνότητα ο συντελεστής θερμικής αγωγιμότητας (λ) είναι 0,037W/m*K.

Το Neopor® πλέον της βελτιωμένης θερμομονωτικής απόδοσης που παρουσιάζει, είναι και περιβαλλοντικά βιώσιμο. Η ανάλυση της οικολογικής αποδοτικότητας γίνεται με βάση τόσο την οικονομική όσο και την οικολογική διάσταση. Το αποτέλεσμα μιας εκτίμησης τέτοιας φύσεως, παρουσιάζεται στο διάγραμμα κάτω, στο παράδειγμα ενός Σύνθετου Συστήματος Εξωτερικής Θερμομόνωσης (ETICS), με μια τιμή U-value της τάξεως του 0,29 W/(m2K). Το κύριο πλεονέκτημα των θερμομονωτικών πλακών Neopor® έγκειται στη μειωμένη χρήση υλικού έως και κατά 50%, προσφέροντας εξοικονόμηση τόσο σε όρους κόστους όσο και πρώτων υλών, κάτι που συνεπακόλουθα ανακουφίζει τις πιέσεις από το περιβάλλον.Συγκρινόμενο με εναλλακτικά προϊόντα, οι θερμομονωτικές πλάκες Neopor® έχουν οικονομικά πλεονεκτήματα με χαμηλότερη περιβαλλοντική επίπτωση, και ακολούθως προσφέρουν σύγχρονες, οικολογικά αποδοτικές θερμομονωτικές λύσεις.

Το είδος αυτό της πολυστερίνης ξεχωρίζει σε σχέση με την εξηλασμένη για την αρτιότερη συμπεριφορά της στην υγρασία και την υψηλή θερμομονωτική της συμπεριφορά λόγω των μαύρων μικροκυψελίδων που «εγκλωβίζουν» τη θερμότητα. Για ολοκληρωμένη μόνωση που θα διαρκούσε στο χρόνο να μονώσουμε ένα μεγάλο μέρος της εισόδου και των δοκαριών έτσι ώστε να μην υπάρχουν οι λεγόμενες στη γλώσσα των τεχνικών θερμογέφυρες.
Την πρώτη μέρα των εργασιών το συνεργείο τοποθέτησε και κόλλησε με ειδική κόλλα την πολυστερίνη σε τετράγωνα κομμάτια, που για να σταθεροποιηθεί έπρεπε να μείνει ανέπαφη για τουλάχιστον 24 ώρες καθώς ο καιρός ήταν υγρός και νεφελώδης.
Την τρίτη μέρα καλύψαμε την πολυστερίνη με πλέγμα ενώνοντας με τρυπάνι μεγάλης ισχύος τα σημεία ανάμεσα στα κομμάτια με μεγάλα βύσματα. Τελειώνοντας με το πλέγμα μια παχιά στρώση ινοπλησμένης κόλας για να «δέσουν» αεροστεγώς τα υλικά μεταξύ τους. Το μεγαλύτερο και σημαντικότερο μέρος της εργασίας είχε επιτυχώς επιτευχθεί.Τις επόμενες μέρες περάσαμε στην τελική ευθεία των εργασιών με το συνεργείο να τοποθετεί 2 ακόμα στρώσεις κόλας για την όσο το δυνατόν πιο συμπαγή σταθεροποίηση της μόνωσης.Με αστάρι και χρώμα βάψαμε και πέτυχαμε την επιφάνεια στην αρχική της μορφή .